intel haswell processore

Intel-4th-gen-haswell-chipUltrabooks er en ny race af computer hardware, som Intel udviklet til at konkurrere med de meget populære tynd-as-air laptops fra Apple. Disse er lettere end almindelige bærbare computere, men mere kraftfuld end notebooks. De har også ekstra funktioner, såsom omdanne til en tablet efter behov. For at kvalificere sig som en ultrabook, skal laptops med 14-tommer skærme eller mindre være mindre end 18 millimeter tyk. I mellemtiden skal konvertible tabletter være mindre end 0,9 af en tomme tyk. Disse er generelt mere effektivt at bruge til arbejde, mens rejser i forhold til notebooks og tabletter.

Solid-State Drives versus harddiske

Udtrykket “Ultrabook” er registreret af Intel til at beskrive deres nye produktlinje, der bruger energibesparende processorer med integreret grafik-kapacitet. Men det samme begreb gælder generelt for laptops, der indeholder flash-drev og vejer mindre end deres tidligere modeller. I stedet for en harddisk, skal du bruge disse laptops solid state-drev, som ikke har snurrende diske indeni. Snarere end vente på spinning disk til at øge sin hastighed, før opstart, systemet starter med det samme inden for en solid-state drive.

Talrige forsøg på begge SSD’er og harddiske har vist, at den tidligere boot op 1,5 gange hurtigere end sidstnævnte. Desuden undslippe solid state-drev problemer fra virkningerne af vibrationer og virkning, som generer harddiske ofte. De forbliver kører for det dobbelte antal timer i forhold til hard-diskdrev.

Strækker af batteriets levetid

Fordi SSD har vist sig at forbruge 20% mindre strøm, er dette betyder naturligvis den bærbare batteri holder længere. Udskiftningen af ​​17-watts Ivy Bridge processorer med 10-watts Haswell chips i fjerde generation ultrabooks leverer den dobbelte ydelse på tidligere modeller. Som et resultat, kan batteriet i nyere modeller vare fra 5 til 8 timer drift. Udrulningen for enheder med Haswell Core-processorer er planlagt i slutningen af ​​2013.

Forbedret grafik Capability

Med en hurtigere processor og større hukommelse, som varierer fra 4 til 8 GB RAM, synes disse nye laptops kan håndtere pc og internet spil, der kræver højtydende grafik hardware. Hvad nu, bruger nye modeller en strømbesparende næste generation grafik arkitektur kaldet Kepler, som leverer DirectX ydelse, der er mere end tre gange hurtigere, men bruger 28% mindre strøm baseret på benchmark tests. Denne form for grafisk ydeevne er ikke kun til spil, men også i at vise høj opløsning videoer og forretningsmæssige præsentationer.

En Power-Smart Runtime Environment

Ultrabooks køre på Windows RT snarere end den normale operativsystem pakke, der tilbydes i almindelige bærbare computere, notebooks og stationære computere. Den nuværende version har en forbedret strømstyring funktion. Udviklere opfordres til at programmer, der kører i denne forbedrede runtime environment for at spare strøm i laptop batteri.

Den ottende udgave af dette styresystem er designet til brug i form af tabletter, som skal bevare sin magt. Arkitekturen suspenderer driften af ​​tomgang applikationer og skubber nogle programmer i baggrunden for at undgå overbelastning af hukommelsen og processoren på enheden. På denne sats, synes udviklingen af ​​ultrabooks, konvertible og aftagelige føre til deres rolle som erstatning for desktops.

Hamid B skriver om de seneste nyheder og anmeldelser i web-teknologi, software udvikling, mobile applikationer og hardware som Lenovo ThinkPad serien ultrabooks, bærbare computere, tablets og mobiltelefoner på Technology Blog.