Bedste tablets i 2013

ipad 4 retina skærmBedste tablet køb i 2013

Der er ingen tvivl om at er du på udkig efter en ny tablet computer eller phablet som nogle kalder de større mobiltelefoner, så er det altid rart med en anmeldelse af den givne tablet man nu ønsker at købe.

Der er sket rigtig meget på tablet området det sidste år, og man må indrømme at tabletcomputeren har overtaget  fra bærbaren og den stationære pc.

Vi vil gerne give vores besyv med hvilken tablet som er årets bedste.

 1. Apple ipad retina 16 GB wifi

Denne tablet er simpelthen nød til at få 1-pladsen som den absolut bedste tablet pc på markedet. Det gør det selvfølgelig fordi apple har leveret denne med Retina skærm som levere en skærmopløsning på hele 2048×1536 og dette er selvfølgelig langt bedre end det normale full hd som vi kender idag fra vores fjernsyn og tv. Ipaden bliver leveret i noget af det flotteste finish vi endnu har set, flot glas på fronten med alu bag, man ved med det samme man får en ipad eller et apple produkt i hånden at det her er virkelig kvalitet. Kamera, billeder og videoptagelser levere følgene

FaceTime HD-kamera

 • 1,2 megapixel billeder
 • 720p HD-video
 • FaceTime-videoopkald via Wi-Fi eller mobilnetværk4
 • Ansigtsgenkendelse
 • Lyssensor
 • Tryk for at justere eksponering af video- eller stillbilleder
 • Geokodning af billeder og video

iSight-kamera

 • 5 megapixel billeder
 • Autofokus
 • Ansigtsgenkendelse
 • Lyssensor
 • Optik med fem linser
 • Infrarødt hybridfilter
 • Blændeåbning på f/2,4
 • Tryk for at fokusere på video- eller stillbilleder
 • Tryk for at justere eksponering af video- eller stillbilleder
 • Geokodning af billeder og video

Videooptagelse

 • 1080p HD-videooptagelse
 • Videostabilisering
 • Ansigtsgenkendelse
 • Tryk for at fokusere under optagelse
 • Lyssensor

Ipaden holder også helt op til 10 timer på een opladning, og det er faktisk en smule mere end resten af feltet. Styresystemet iOS er simpelthen det mest brugervenlige og geniale vi endnu har set, og det kan godt være at processoren i ipaden på papiret ikke er den hurtigste, men så er den tilgengæld så godt integreret i apples eget styresystem at ingen anden tablet kører ligeså flydende når du scroller rundt på skærmen, det er simpelthen en fryd for øjet at bruge.

Vi giver ipaden 8 stjerner ud af 10, de sidste 2 stjerner beholder vi da vi synes at ipaden er for tung og skærmkanterne er for brede, udover dette så kan vi godt lide at man på android godt kan lave sine egne specifikationer og opsætninger, dette er udelukket på ipad og apples lukkede systemer.

google nexus 10 tablet

Nummer 2 på listen over bedste tablets må tilfalde den super fede Google nexus 10

Der er ingen tvivl om at efter google trådte ind på tablet markedet har de ment det seriøst når de har proklameret at de vil være verdens største udbyder af tabletcomputere.

Dette beviste de også med deres kæmpe hit i form af en budget tablet pc på kun 7” som blev døbt nexus 7.

Nexus 7 kostede 800 kr mindre end den tilsvarende ipad mini, og havde endda langt bedre specifikationer.

Med en opløsning på 1280x800mp havde den allerede her sat ipad mini af, som kun kan prale af en simpel opløsning på 1024×768 pixel. Men vi skal også lave en fair sammenligning med ipad 4 og det er selvfølgelig googles modsvar, nemlig google nexus 10 som har en opløsning på hele 2560×1600 (300PPI) dette er langt mere end apples ipad 4 og vi kan godt sige med det samme, skærmen står knivskarpt ved spil og film i Full HD.

Du får simpelthen alle detaljer med når du bruger din google nexus 10 tablet som spille tablet eller filmafspiller. udover dette bliver nexus 10 leveret med en super hurtigt processor i form af Dual Core A15 som virkelig sparker røv når der skal bruges hestekræfter til krævende tabletspil og film i HD på Netflix.

Nexus 10 bliver leveret med hele 9000 mAh batteri så du rent faktisk kan bruge din tablet i næsten 1½ dag ved konstant brug af netbrowsing og film og spil, det er virkelig godkendt af google. Når man nu har sådan et stort batteri siddende i tabletten, så vejer den selvfølgelig også lidt, men det er ikke mere end apple ipad. Nexus 10 vejer 603 gram og det er absolut godkendt herfra, den føles slet ikke tung at sidde med for længe og man har et rigtig godt grip i den lækre gummibelægning som bagsiden er lavet af. I selve gummiet er der printet navnet nexus ind i bagpå, det virker stilet og flot og i god kvalitet.

Du kan frit vælge imellem en 16GB version eller en 32 GB og der er ikke mulighed for at indsætte micro sim kort i til brug af mobilt bredbånd fra en teleudbyder, nogle mener at google har skudt sig selv i foden her, vi mener at det selvfølgelig kunne være rart men absolut ikke en nødvendighed med 3G indbygget, for een ting er hvis du har 3G/4GLTE en anden ting er at din datapakke skal være enorm for at dække alle de gigabytes du vil bruge i løbet af meget kort tid, ser du een film på den lækre skærm i full HD vil du have brugt 4GB på 1½ time og så vil din data pakke stort set være opbrugt, så vores valg må helt klart være at vælge en tablet bare med wifi og så koble op når man kan.

Det burde være muligt at kunne leve med kun wifi da der efterhånden findes trådløst internet alle steder, S-tog, busser, lufthavne, fly, hoteller, færger mm. Hvis det er et MUST at have trådløst bredbånd så kan du koble op igennem din mobiltelefon og bruge den som hotspot for din tablet computer og voila du er hermed opkoblet til internettet mens din mobil ligger i jakkelommen, det er smart, nemt og bekvemt og du sparer en god portion penge på ikke at købe en tablet med 4G/LTE opkobling i.

Udover ovenstående for du selvfølgelig MicroHDMI stik og det er ret lækkert hvis du vil bruge din tablet pc til at streame film op til dit fjernsyn, du plugger simpelthen bare micro hdmi stikket i din tablet og det store hdmi stik op i dit fjernsyn og så kan du se alt det du vil på dit tv igennem din tablet, det er især lækkert hvis du ser meget netflix og dit fjernsyn ikke er et af de nyere smart tv´s som har indbygget internet og netflix og youtube ikoner, så kan du let streame igennem din lille tablet.

Jeg har tidligere streamet igennem en bærbar pc med Intel core i3 processor og det er simpelthen forfærdeligt, efter 10 min i full hd begynder blæserne på den bærbare computer at kører voldsomt og full skærm lukker ned konstant, så der er ingen tvivl om at det kræver lidt kræfter at kunne se de højopløselige film på netflix igennem ens bærbar computer. Udover det skal du også have en ordentlig internet forbindelse, og har du fibernet vil dette være helt perfekt, det kræver selvfølgelig du hare en billig teleudbyder som har nogle gode abonnementer til bredbånd.

Vi giver Google nexus 10 7½ stjerne ud af 10. De sidste stjerner mangler da vi synes designet godt kan virke en smule discount samlignet med feks apple ipad, som kører den fine linje i aludesign. Vi synes også det er lidt ærgeligt at denne super lækre skærm ikke kommer helt til sin ret, da der i Google Play slet ikke findes nok optimeret HD apps som kan matche denne højopløselige skærm, der er ingen tvivl om at Google nexus 10 har den bedste skærm set på en tablet hvis vi ser på PPi, selv apple må se sig slået på dette område. Vi samlignede den samme film på netflix med både en ipad 4 og en nexus 10 kørende på samme tidspunkt og selvom google tableten på papiret skulle være bedre end apples, så var det som om at apples ipad bare var bedre kalibreret i farverne, den virkede varmere i faverne og mere dynamisk. Det kan være man kan justere dette på Nexusen, men denne test her var lavet i “out of box” så derfor vores dom.

sony xperia z tablet

Nummer 3 på tablet listen bliver indtaget af den helt nye revolutionerende Tablet fra Sony, nemlig Xperia z tablet.

Denne tablet er simpelthen en genistreg set på designet, den er verdens tyndeste tablet (også tyndere end Ipad mini som målet 7,2 mm) Xperia z tablet er kun 6,9 mm tyk og vejer blot 495 gram, jamen det er simpelthen fantastisk at en tablet kan være så smuk og så slank, den for nærmest en ipad til at se “retro” ud. Tabletten bliver leveret med en lynhurtig quad-core 1,5 krait qualcomm snapdragon APQ8064 cpu. GPU er en adreno 320, så vi snakker en hurtig sag som kan klare alle multitasking opgaver. Skærmen levere full hd (dog ikke samme opløsning som Ipad og nexus) på 1920x1200mp og der er med det samme dømt rigtig flotte farver, de bliver leveret varme og helt skarpe og alle detaljer står bare fantastisk med denne skærm, den er samtidig godt hjulpet på vej med sony bravia engine optimazation som hjælper til med et fantastisk billede, og vi må også indrømme at samlignet med apples ipad retina står displayet mindst ligeså godt, rigtig godt gået af sony på denne front.

Når man holder tableten i hånden bliver man slet ikke træt, og det er også svært når den kun vejer lige under et halvt kg, eller 150 gram mindre end ipad 4 (det svarer til 1½ pakke rittersport) så det KAN altså mærkes, man bliver ikke træt på samme måde, og fingerne begynder ikke at snurre efter noget tid.

En rigtig fed detalje er at den er vandtæt så du kan bruge den i badekaret eller nede i svømmepølen hvis man er til den slags og det er uden man behøver være nervøs for om at den brænder af. Testene viser at den kan ligger i et kar med vand i 30 minutter uden at tage skade, det er bare fedt.

Meeen ja der er et men, for når man laver en så tynd tablet så det svart at gøre plads til et batteri, sony xperia z tablet har et batteri på 6000 mAh hvilket er langt fra goole nexus præstation, og ved voldsomt brug kunne vi kun få xperia z tablet til at holde batteri i 5½ time! Det er en ommer Sony, for man bliver hurtig træt hvis man på flyveturen til thailand allerede må slukke sin tablet efter blot 6 timers rejse, vi håber Sony løser dette problem og får plads til et lidt større batteri i fremtiden så vi i det mindste ville kunne bruge den i 8 timer i een køre uden at skulle tænke på hvor og hvornår man skal plugge sin oplader til.

Sony Experia score samlet set 7 stjernet ud af 10, havde den kunne holde batteri som google nexus 10 havde vi givet den 8½ stjerne og så havde den taget 1-pladsen da vi synes designet er det flotteste og fedeste vi nogensinde har set, og at den er lettere end let, ja det er rent faktisk verdens letteste tablet, så det er bare godt gået af Sony. Har du ikke brug for 8 timers brug i en køre uden opladning, anbefaler vi klart den nye xperia z tablet fremfor nexus 10 og ipad 4, men hos os er det vigtigt at mobiliteten bliver bevaret, og det synes vi ikke den gør hvis man konstant skal rende rundt og tænke på at huske sin oplader og hvor man kan få opladet sin xperia z tablet.