Microsoft Surface Pro

microsoft surface proMicrosoft surface pro lander i de danske butikker 30 Maj 2013

Glæd dig til den nye surface pro ankommer fra microsoft, her får du en komplet bærbar computer som er forklædt som tablet, men som også fungere 100% som en tablet, og har du brug for at arbejde på din ”surface tablet” så vedhæfter du type coveret som du kan købe ved siden af, dette gøres med et klik da det er styret af en magnet.

Materialerne er virkelig lækre på den nye surface, den kører den fulde version af windows 8, og du kan skifte over til microsoft tablet delen hvor du også kan downloade de apps der nu er fra microsoft apps. Vi må desværre sige med det samme, at lige nu er deres apps fuldstændig begrænset samlignet med Apples App-store og Google Play (Android)

Surface pro kan fås i 64 GB og 128 GB, vi anbefaler den store udgave da windows 8 og de forinstalleret apps og programmer fylder ret meget, så du får reelt kun 29 GB til rådighed ved en sprit ny surface tablet. På den store udgave får du 89 GB ca. Prisen på den billigste surface vil ligge på 6.799,- og den dyreste ligger på 7499,- hertil skal du så også ligge ca 1000 ,- hvis du skal have tastaturet med, og det anbefaler vi klart, da det er det der udgør at det bliver en fuld funktionsdygtig bærbar fra tablet.

Surface pro er langt kraftigere og hurtigere end dens første udgave, her er nemlig i lagt en intel Core i5 processor ivy bridge, den har indbygget HD-4000 grafikchip, så du kan afvikle de fleste spil uden af det skulle give dig nogle nævneværdige problemer. Hastigheden på processoren vil være en 1,7 Ghz med turboboost op til 2,7 Ghz, altså vi snakker en tablet med muskler som reelt matcher de fleste rigtige bærbare computere på markedet. Begge udgaver bliver leveret og installeret med 4 GB ram, dette burde være nok til mellemtunge arbejdsopgaver, så som excel, worddokumenter, photoshop og gaming.

Der er mulighed for at tilkøbe et microSD kort på 64 GB som du kan smide i din surface, på denne måde kan du fordoble Harddisken hvis du kun har råd til den billigste udgave, et 64 GB SD kort kan købes for ca 300 kr. På den måde kan du spare lidt penge der, da en fuldt udstyret Surface pro med tastatur og 128 GB hardisk vil løbe op i 8.500 kr. og så snakker vi altså i den mellemdyre ende når vi snakker laptops.

Surface bliver ikke leveret med 3G eller 4G/Lte, så det bliver udelukkende en wifi model, så du skal gøre op med dig selv om du kan undvære dette, de fleste har dog en smartphone med mobilt internet på, og vil kunne sætte deres mobiltelefon op som hotspot og dermed kan du logge på internettet igennem din mobiltelefon, det kræver dog du har en god bid Data på dit mobilabonnement.

Samligner man surface pro med en almindelig bærbar computer vil du hurtigt opdage at den er langt lettere, den vejer nemlig kun 902 gram, dvs lige under eet kg, dette er dog 400 gram tungere end en ipad retina. Hertil skal du så ligge 230 gram oven i for tastaturet hvis du har tænkt dig at købe sådan et, vi mener dog at det er et must at have når man køber en surface.

På bagsiden er microsoft surface pro, sidder en lille klap du kan hive ud så du kan stille din surface på bordet i landscape mode, en ret fed feature hvis du spørger os. Hvem har ikke prøvet at sidde med en ipad i flere timer og holde den selv, man bliver træt til sidst og vil gerne kunne sætte den ned mens man læser, ligesom man gør på en almindelig computer.

Batteritiden er desværre knap så god, ved heftig brug vil du knap kunne hive 3,5 time ud af surfacen før du igen skal hive opladeren frem, dette tar tilgengæld kun 2,5 timer så er den fuldt opladetigen, men samligner vi igen med en ipad retina, så vil du erfare at den kan holde hele 10 timer og det er en ret stor forskel, samligner vi med den vi egentlig burde samligne en surface pro med nemlig macbook air så holder en tilsvarende størrelse, nemlig airbook 11” 5 timer. Storebroderen på 13,3” holder i 7 timer.

Rejser du meget, skal du overveje om det vil være praktisk med en surface eller du skal købe en Ipad eller en Macbook air.

Skærmen er knivskarp med en full hd opløsning på hele 1920x1080p dette er lidt mindre end ipad retina, men du vil næppe kunne se forskel med det menneskelige øje og kvaliteten er rigtig flot, så godt gået af microsoft på dette punkt.

Der findes 2 slags tastaturer til surface pro og RT de hedder type cover og touch cover. Type cover er ca 100 kr dyrere, og fungere mere som et rigtigt tastatur med vandring på tasterne og lavet i plastik, på touch coveret er det en slags filt som oven i købet er vandtæt, det kan registrere dine fingre ved du bare rører, men vi har erfaret at du alligevel skal trykke en smule for at den surfacen registerer dine tryk, i starten føles det underligt at skrive på, men man vænner sig faktisk ret hurtigt til det, og pludselig skriver man stort set ligeså hurtigt på sin surface som på sin rigtige bærbar pc med rigtig tastatur. På nedenstående billeder kan du se forskellen på de 2 tastaturer

Surface-Type-Covermicrosoft surface touch cover

Vores dom er at den får 4,5 stjerner ud af 6. Manglende apps i microsoft app store gør at den ikke får det sidste, og den dårlige batteritid gør at vi ikke kan give den mere, udover dette er microsoft surface pro et rigtig godt stykke håndværk som lugter af kvalitet og det fungere bare med windows 8 preinstalleret, ta ned og prøv den i butikkerne og prøv begge tastaturer for at se hvilket et du mener passer dig bedst, vi er ret sikre på at surface pro nok skal få sat gang i salget, da det er en fuldt udstyret bærbar med massef af processorkraft og så fungere den også 100% som tablet, Sådan skal det være synes vi. De færreste gider købe både en ipad og en macbook air, og det løber også op i en del penge, så hvorfor ikke prøve 2 i en? Du vil helt sikkert komme til at elske din surface pro, når du finder ud af at du kan tage den fra kontoret med ind i soveværelset og bare browse rundt på internettet.