Macbook air 11 tommer vs 13 tommer

macbook air 11 tommer vs 13 tommerMacbook air 11” vs 13” udgaven

Hvilken applecomputer skal du vælge? Mange har nok stillet sig selv dette spørgsmål, efter de har stået nede i eplehuset og kigget på de lækre macprodukter fra apple.

2 macs som især har taget verden med storm er de 2 macbook air´s 11 tommer og 13 tommer udgaven, men hvilken en skal man vælge? Vi vil prøve at kaste lidt lys på sagen.

Macbook air 11,6” udgaven bliver leveret som basic med en 1,7 GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost op til 2,6 GHz) med 3 MB fælles L3-buffer

Hukommelse på 4GB DDR3 1600 Mhz, der kan vælges op til hele 8GB.

Højde på computeren er fra 0,3 til 1,7 cm på det bredeste punkt på macbooken. Bredden måler 30 cm, hvor dybden er 19,2 cm. Vægten siger imponerende 1,08 kg! Så vi snakker virkelig en letvægter netbook, som kan mere end de første netbooks som kom i butikkerne tilbage i 2009 med atom processor fra intel. Ser man tilbage på disse netbooks var de egentlig en utrolig ringe brugeroplevelse, langsomme og det eneste man kunne bruge den til var at læse ekstrabladet, men selv dette var den dårlig til.

Med Macbook air på banen snakker vi noget helt andet kram, Apple har leveret et mesterstykke af en pc (mac) som har alle de kræfter du skal bruge til stort set hvad som helst du sætter den til. Når du starter computeren op klarer den det på kun 15 sekunder, og er den i sleepmode kan du vække den fra dvale på 1 sek, ja så hurtigt går det!

Dette skyldes udelukkende den suverænt hurtige SSD Hardisk som er standard i macbook air, der er ingen bevægelige dele i en ssd hardisk, så du vil ikke høre noget blæserlarm som man gør på en alm PC med traditionel harddisk.

Men skal man vælge en 11” eller en 13” hmm det er et godt spørgsmål, og man skulle måske spørge sig selv om hvad man skal bruge sin mac til. Skal du bruge den hele dagen i skolen eller på arbejdet, så vil vi klart anbefale en 13” da vi tror 11 tommer skærmen vil blive for lille i længden, og øjnene måske vil blive trætte af at kigge på så lille en skærm i så mange timer. 11 tommer modellen har den fordel at den er mere portabel dvs langt lettere at tage med sig med de kun 1000 gram som den vejer. Udover dette er den lettere at lige tage med sig, da den er så lille, 13 tommer udgaven er mere som en ”rigtig” bærbar computer og ikke som en lille handy netbook.

Vi har prøvet begge udgaver fra apple, og vi har svært ved at vælge, der er fordele og ulemper ved begge, én af de gode ting ved den lille er hvis du rejser meget, og især flyver, så behøver du ikke hive 11 tommer udgaven op af tasken ved gaten i lufthavnen, dette skal du gøre med 13” da den anses som en rigtig bærbar pc med tilpas størrelse. Batterileve tiden på 11 tommer er 5 timer hvor du på 13 tommer modellen kan presse 7 timers brug ud.

Apple har simpelthen ikke kunne få plads til et større batteri i den lille model, hvor der så er gået på kompromi med levetiden på batteriet! Udover dette får du også SD kortholder i den store udgave samt 128 GB ssd hardisk (solid state drive) den lille har kun 64 gb harddisk i deres billigste udgave.

11 tommer modellen har en opløsning på skærmen på 1366×768 ved et 16:9 format. 13 tommer udgaven har 1440×900 ved det gamle widescreen format 16:10.

Skal man se film på sin lille Macbook så vil du komme til at opleve sorte bjælker foroven og forneden ved 13” udgaven og på den lille 11” vil den kunne udnytte hele skærmen, da den kører med det nuværende widescreen format.

Touchpaden er noget af det bedste vi nogensinde har prøvet, ja jeg mindes ikke jeg rent faktisk har prøvet en touchpad der fungere og virker så upoklageligt godt som på en Macbook air. Den rustikke glasoverflade gør at det er en ren fornøjelse at køre fingrene over, og den reagere prompte når du laver højreklik og flerfingres kommandoere.

Skærmen levere rigtig gode betragtningsvinkler, bløde og varme farver, og man føler næsten det er en skærm med retina display, selvom det selvfølgelig ikke er dette. Rigtig godt arbejde fra apple her.

Vi anbefaler simpelthen du tar ned i en butik og ser begge modeller side by side og ser hvilken en du mener passer bedst til dit behov, mange har rent faktisk købt den store model og fundet ud af at det der small notebook agtige gik af da de følte den blev for stor og for almindelig. En anden ting er også om computeren skal være din hovedpc eller du har en stationær ved siden af! I så fald vil jeg mene det gør valget lidt nemmere da vi så ville vælge den mindste udgave, da man let kan flytte den rundt fra sofa, til soveværelse og til køkkenet, den er simpelthen så lækker fordi den er så lille og nem at bære rundt på.

Skal du bruge computeren som din main hovedcomputer så må vi nok erkende at 13” har sin fordel, grundet den større skærm. Når det så er sagt så er der rigtig mange som bare tjekker facebook, læser aviser, tjekker emails, og skriver lidt worddokumenter på deres bærbar, og så kan en 11-tommer macbook air rigeligt klare de daglige behov, og der vil ikke være ekstra behov for den større skærm.

Ta ned, se dem begge, og beslut hvilken en du bedst kan lide. De er begge førsteklasses kvalitetsprodukter fra apple, og man går ikke galt i byen med nogen af de nævnte modeller. Vi vil dog til enhver tid vælge den lille 11 tommer frem for en ipad retina, da det bare er bedre med en fuldblodscomputer som du kan lave alt på, dette kan man altså ikke endnu på en ipad, og tastaturet er et rigtig godt sted at starte, tastaturet på en macbook er rigtig fullsize og fantastisk at skrive på. Det er helt klart et af de bedste tastaturer vi har prøvet at skrive på og så er det baggrundsbelyst.

apple macbook air 11 vs 13