Nokia Lumia 925

nokia-lumia-925vs-htc-oneSkal den nye Nokia Lumia 925 blive nokias nye store gennembrud? Man kan ihvertfald godt sige at Nokia med de tidligere lumia modeller ikke har fået slået sig helt fast som een af de store spillere som mobilproducent med succes, som Samsung med deres galaxy s serie, eller apples iphones.

Dette vil Nokia lave om på med deres helt nye flagskib Lumia 925.

Sidste år var lumia 920 Nokias flagskib, og det var også en smartphone der ville fremad, da den blev leveret med det smarte windows 8, hvor Samsung og HTC jo har det velkendte og gennemtestede Android mobil styresystem. Der var dog eet problem med nokia lumia 920, og det var, at den var ekstrem tung og tyk, og så virkede materialerne ikke som virkelig god kvalitet til en mobiltelefon som man idag forventer når man skal købe en ny smartphone.

Dette har Nokia taget ved lære af, og de følger trenden nu ved at lancere en tyndere, lettere, og endnu smartere mobiltelefon som lander på markedet i sommeren 2013. Nokia Lumia 928 er ligeledes blevet lanceret til det amerikanske mobil marked. Lumia 925 vejer blot 139 gr. Og er 8,5 mm tyk, dermed kan den helt klart samlignes med de kæmpe succes fra samsung og apple, samt htc med deres nye One telefon. Det vi ikke var så vilde med ved de første lumia modeller, var deres bang bang farver i gul, blå, rød, osv, det virkede så 90´er agtigt synes vi, og nu kan den nye lumia 925 da også kun fåes i farverne sort, grå & hvid, og det synes vi helt klart er et skridt i den rigtige retning.

Specifikationerne hos lumia 925 er at processoren er en 1,5 Ghz, med 2 Gigabyte ram, samt 16 Gigabyte hukommelse, som i øvrigt er noget mindre end 920 modellen som jo havde det dobbelte, nemlig 32 gb.

925 kan prale af en 4,5 tommer oled skærm, som er knivskarp og har virkelig gode detaljer samt en rigtig god varme i farverne på mobilskærmen. Opløsningen er 1280×768 og mobilkameraet er 8,7 megapixels leveret med optisk billedstabiliseringsprogram, så du kan tage langt bedre billeder med din mobiltelefon. Dette kan især ses ved bevægelse af mobiltelefonen når du samtidig tager et billede, billedet er mere klart og tydeligt, og bliver ikke utydeligt som man kender det fra andre mobiltelefoner, eller de gamle modeller hvor der ikke var så høje specs på mobilkameraet.

Prisen for Nokia Lumia 925 bliver i den lave ende (synes vi) på omkring 3600 kr, uden køb af et mobilabonnement, og dermed uden nogen form for taletid.

Diskussionen kan godt gå lidt på om Nokia skyder sig selv i foden ved igen at lancere en ny mobiltelefon med windows 8, man kan sige, der er ikke særlig mange apps til netop dette styresystem og slet ikke hvis man samligner med telefoner der kører med Android eller apples eget ios mobil styresystem. Hvis Nokia gerne vil satse udelukkende på windows 8 (hvilket de jo gør) så synes vi også de skulle lave en model med android 4.2.2 som jo er klart det mest andvendte styresystem i verden til netop mobiltelefoner, udover dette er det super nemt at anvende, har en god brugerflade og der er flere hundrede tusinder gratis apps som er optimeret til netop mobiltelefoner. Lige på dette punkt halter windows telefoner en del efter apple og Samsung som bliver leveret med Android. Dog er vi ikke i tvivl om at Microsoft som jo laver windows til disse smartphones helt klart vil tage kampen op omrking markedsandele når det kommer til salg af netop mobiltelefoner og smartphones.

Vi kan godt mistænke Nokia for at få succes med deres nye smartphone, hvis folk først vænner sig til windows 8, problemet er blot at når folk og mobilbrugerne først har vænnet sig til eet system, så har de svært ved at gå videre til det næste.

Vi er i hvertfald spændte på Nokias nye telefon når den kommer i handlen i Danmark engang i 4 kvartal.