Bedste mobilkamera? Samsung galaxy S4 vs HTC one

Samsung-Galaxy-S4-vs-HTC-OneBedste kameramobil, Den nye HTC ONE eller Samsung Galaxy S4

For rigtig mange mennesker handler det at købe en ny mobiltelefon om hvor godt er kameraet som sidder i mobilen? Der bliver ikke solgt nær så mange almindelige kameraer idag, grundet mobilens fremdrift med deres bedre og bedre kameraer.

Htc 1 og Samsung Galaxy S4 er de nye mobilflagskibe på markedet 2013, de er fra hver deres mobilproducent, nemlig HTC og Samsung. Begge telefoner kører på android mobilplatformen, men hvad angår kamera så har de hver deres måde at vise hvordan man levere markedets bedste mobilkamera.

Samsung levere deres nye smartphone mobiltelefon med hele 13 megapixel på kameraet, hvor de på deres gamle galaxy S3 var nede på 8mp. HTC er sjovt nok gået i den anden boldgade hvad angår opløsning på mobilkameraet, deres er nemlig max på 4 megapixel.

Samsungs 13 megapixel leveres i  4:3 med højeste opløsning på 4,128×3,096mp. Dog er der nok ikke mange der vil vælge at tage billeder i dette format 4:3 da det langt fra passer til det nye widescreen format 16:9 og det er dette format telefonen kan vise på dens store 5” Amoled skærm.

Out of box tager S4 modellen da også billeder med en opløsning på 4,128×2,322mp og dette er rundt regnet 9.6mp ialt og dette vises så i 16:9 formatet. Med andre ord, selvom samsung på papiret skulle vise sig som en bedre kameramobil, er dette ikke den fulde sandhed da du næppe vil kunne udnytte det til fulde på S4.

HTC har som sagt valgt at gå i den anden grøft og gå ned i Mega pixel på kameradelen, deres opløsning på kameraet hedder 2,688×1,520mp – dette svarer til 4mp ialt på mobilkameraet. Dette betyder selvfølgelig at du ikke er i stand til at printe ligeså store og pixeltætte fotos ud som du kan på samsung galaxy S4 modellen. Htc har valgt at markedsføre deres mobiltelefon med noget de kalder ultrapixel, for at folk ikke stirrer sig blindt på høje pixeltal, da de fleste forbinder et godt mobilkamera med høje mega pixels. HTC er udstyret med en 2,0 blænde imod S4 på 2,2 blænde, groft oversat betyder dette at HTC er en smule bedre til at udnytte lyset når der skal tages billeder på mobilen, og hvem ved ikke at lys er et must for gode mobilbilleder, tror de fleste har prøvet at stå på en bar eller et diskotek og tage et billede med mobilen og man kan reelt ikke se særlig meget, og her kommer HTC´s blænde på 2,0 altså til sin ret.

Galaxy S4 vs Htc One

Kameraet på htc one bruger en brændevidde på 28mm imod samsungs på 31mm, oversat betyder dette at du får mere med på dit billede hvis du står nøjagtig samme sted med begge mobiltelefoner og tager billeder. Umiddelbart virker det til at mobilkameraet på HTC ONE er en smule foran Samsung galaxy S4.

På softwaredelen i kameraet er de 2 mobiler også en smule forskellige, HTC bruger noget der kaldes Zoefeature, der egentlig er en software der er i stand til at tage 3 sekunders videoklip i stedet for et enkelt billede, dermed kan du vælge præcis det øjeblik hvor du mener motivet er perfekt og så vælge dit billede. Du kan naturligvis også bare nøjes med at tage normale billeder, men vi har afprøvet HTC og vi synes det er en rigtig fed kamerafeature. På Samsungen kan du photoshoppe dine billeder lige efter du har taget dem, og du kan bruge en feature som er med til at give flottere hud på billederne.

På samsung kan du også tage et billede og samtidig optage lyd til det billede, smart? Hmm det lader vi være op til den enkelte, men vi tænker, hvorfor så ik bare optage en video, men igen, fedt der er så mange kamerafeautures på S4, der er rigeligt at lege og eksperimentere med for dem der elsker at tage billeder og lege med mobilkameraer. På dette her punkt er der ingen tvivl om at Galaxy S4 har langt flere kamera-funktioner end konkurrenten HTC one.

Vi vil slutte af med at sige at begge mobiltelefoner ligger i den høje ende når det kommer til et godt mobilkamera, HTC one er bedre til at udnytte lysforholdene når mørket sænker sig, hvor S4 har det bedst om dagen. Og tit er det også et spørgsmål om hvad ens personlige præferencer er, nogle kan li moderen, andre datteren.

Så gå ned i butikken, få demonstreret begge mobiltelefoner og find ud af hvilken du bedst kan lide, der er ingen tvivl om at vi her på redaktionen synes at HTC ser bragende godt ud i dens mobil design, det kan minde meget om apples iphone 5, men alligevel helt sit eget design. Samsung galaxy s4 kan prale med dens lækre kæmpe store 5” skærm og det er noget vi også kan lide, de har endda formået at lave de fysiske mobil mål mindre end samsung galaxy S3 og alligevel gået 0,2” op i skærmareal, godt gået samsung siger vi bare! HTC ONE må nøjes med 4,7″ skærm, dette er rigeligt til de fleste, men kan man godt lide at se film på sin mobil så vil de ekstra 0,3 tommer gøre en kæmpe forskel i længden.