Pas på din smartphone, tyvene er på spil!

stjålet iphoneHar du været udsat for tyveri af din smartphone?

Så er du blot een af mange, der blir solgt massevis af stjålet mobiltelefoner, navnlig apple iphones i østeuropa så som litaun, polen, tjekkiet mm. De fleste ofre for mobiltyveri bliver som regel udsat i natteby livet. Iphones har den højeste værdi for de udspekulerede østbander som hærger rundt omkring i Danmark, især i storbyerne som København, Odense, Århus og Aalborg ryger statistikken i vejret når det kommer til anmeldelser af tyveri af iphones.

Alene siden den første April er der modtaget helt op til 400 anmeldelser omkring stjålne smartphones, hvor størstedelen udgør de yderst populære iphones. Ofrene er typisk i 20érne og det er både mænd og kvinder som er i målgruppen, de fleste iphonetyverier sker fordi mobiltelefonen er blevet en fast bestanddel af vores liv, og vi ikke ville kunne få en hverdag til at rulle fornuftigt uden vores smartphone. Vi bruger den til at tale, sende emails, læse nyhedsaviser, læse e-bøger, høre musik, chatte, mms, sms, sidde på facebook osv, ja mobiltelefonen har erstattet vore stationære PC idag.

Ca 2 millioner danskere ejer en smartphone idag, og derfor er der nem adgang til at udse sit et mobilofre hvis du er mobiltyv og på udkig efter nye ”varer” som bliver solgt på de sorte markeder i østeuropa.

En del telefoner forsvinder ved at tyven går op til den pågældende person evt på en cafe eller et diskotek og spørger personen om han kan låne mobilen et øjeblik til at ringe, da folk er glade og stemningen er høj, får de fleste et ja, og så snart tyven har mobiltelefonen i hånden, løber de, og telefonen skifter hænder mange gange lynhurtigt for at forvirre ofret og dermed gøre det sværer at finde mobilen igen, udover dette vil den person der ”lånte” telefonen ikke kunne stilles til ansvar hvis han bliver stoppet af en patrulje eller civilt da han ikke har mobilen på sig, den er nemlig allerede over alle bjerge, da mobiltyvene oftest arbejder i små organiserede bander på en 3-5 personer.

Der er også en del der mister deres smartphone på dansegulvet ved at folk danser en smule for tæt og dermed mister overblikket og wupti så er pung og mobiltelefon væk. En god idé er at installere et tyveriprogram til mobiltelefoner så du kan låse mobilen og endda følge den på GPS inden telefonen blive reinstalleret så alt forsvinder fra den, på den måde kan du måske være heldig at finde din smartphone indefor for relativ kort tid og blive genforenet med dine personlige mobildata, så som personlige mobilbilleder, sms´er mms´er, kontakter, facebookkontakter, emails, netbank osv, man er meget udsat når mobilen forsvinder, og rigtig mange mobilofre er virkelig knuste når de anmelder tyveriet af deres mobiltelefon.

Så vi kan kun opfordre folk til at være på vagt, ha din mobiltelefon foran i din bukselomme, og ikke baglomme, lad være med at ha din håndtaske åben med mobiltelefon pung, mm liggende så tyvene kan se det, husk på de er yderst professionelle og lever af at stjæle, så er du halvfuld og ikke særlig opmærksom er du et let mobiloffer.